sobota, 1 listopada 2014

Makaron z zielonym pesto i z kurczakiem

Ostatnio w paczce od Develey otrzymałam różne pyszności, a w tym zielone i czerwone pesto.
Ja pesto uwielbiam - wiadomo, najlepiej smakuje ręcznie robione. Ale gdy czasu brak a żołądek domaga się ciepłego posiłku czasem można sięgnąć po coś gotowego.
Nie żałuję!


Składniki:
słoiczek zielonego pesto Develey
makaron - ja użyłam makaron Fabijańscy - Gemelli 100% orkisz
2 piersi z kurczaka
1-2 łyżki śmietany 18%
papryka czerwona słodka
sól
pieprz
olej

Piersi z kurczaka kroję w paski. Przyprawiam ulubionymi przyprawami i smażę na oleju.
Makaron gotuję zgodnie z instrukcja na opakowaniu.
W osobnym kubeczku mieszam pesto ze śmietaną i połową szklanki gorącej wody.
Ugotowany makaron odcedzam i od razu mieszam z pesto.
Całość podaje na ciepło z kurczakiem. 
Gotowe!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz