środa, 22 października 2014

Klopsy mielone z musztardą i cebulą

Kolejna odsłona klopsów na moim blogu - oh, jak my je uwielbimy :)
Ale nie takie zwykłe, o nie! Muszą to być klopsy o różnych smakach i kombinacjach.




Składniki:
ok 400g mięsa mielonego
duża cebula
2-3 łyżki musztardy Develey
jajko
bułka tarta
sól
pieprz
papryka czerwona słodka
olej do smażenia


W misce mieszam mięso mielone z jajkiem i z 3 łyżkami musztardy. Cebulę obieram i siekam w cienkie paseczki lub w drobną kostkę. Dodaję również bułkę tartą - ok 2 łyżki aby mięso się w miarę trzymało i łatwo lepiło się klopsy. Całość doprawiam do smaku solą, pieprzem i papryką słodką. Ręką kulam dowolnej wielkości klopsy, każdego obtaczam w bułce tartej i smażę na rozgrzanym oleju. Podaję z pieczonymi talarkami z ziemniaków.

1 komentarz: