czwartek, 10 kwietnia 2014

Trzy kolory - obiad po królewsku

Obiad bardzo prosty, ale stanowczo jeden z moich ulubionych.
Aż dziwne, że dopiero niedawno przekonałam się do czarnego ryżu. Aczkolwiek moim faworytem jest nadal brązowy.
Mięsko podsmażone jest na szybko w sosie musztardowo- miodowym - p o l e c a m.
Szpinak świeży jest natomiast z czosnkiem i odrobiną śmietany.
Całość na prawdę jest fajnym połączeniem, mimo "dziwnych" smaków. 


Mięsko:
pierś z kurczaka
sól
pieprz
łyżka miodu
łyżka musztardy
łyżeczka śmietany
Mięso kroję w kostki i zamaczam w mieszance musztardy, miodu i śmietany. Odrobinę solę i pieprzę.
Całość podsmażam na oliwie.

Szpinak:
ok 150g szpinaku świeżego
sól
pieprz
2 ząbki czosnku
sól
2 łyżki śmietany

Ząbki czosnku kroje w plasterki, podsmażam na oliwie - dorzucam szpinak, przyprawiam.
Całość mieszam i na sam koniec dodaję śmietanę (można jogurt).


4 komentarze:

  1. wygląda smacznie, lubię takie obiady:d

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetnie wygląda. Wstyd się przyznać, ale nie przypominam sobie, żebym jadła czarny ryż - koniecznie muszę spróbować :P
    Zapraszam do siebie na faszerowane jajka http://wenus-lifestyle.pl/2014/04/jajka-faszerowane-na-wielkanoc/

    OdpowiedzUsuń
  3. Mmm.. smakowicie wygląda ;)
    Pozdrawiam...

    OdpowiedzUsuń