wtorek, 14 stycznia 2014

Mięso nadziewane pastą z groszku i parmezanu

Dziś bardzo prosty pomysł  na to, aby uatrakcyjnić nasze tradycyjne mięsko czyli piersi z kurczaka.
W bardzo prosty sposób i z zaledwie kilku składników można wyczarować cudo :)
smacznego.


Składniki:
3 duże piersi z kurczaka
puszka groszku
3 czubate łyżki startego parmezanu
sól
pieprz
papryka czerwona ostra
olej
duża łyżka masła


Przygotowanie:
W rondelku rozpuszczam masło i wrzucam odcedzony groszek z puszki. Zaczynam gotować aż groszek zrobi się dość miękki. Przekładam do miseczki i rozgniatam całość widelcem bo nie chce, aby zrobił się z tego zupełnie gładka papka, tylko żeby można było wyczuć kawałeczki groszku. Póki groszek jest gorący dorzucam parmezan i całość mieszam oraz doprawiam do smaku solą i pieprzem. Piersi z kurczaka oczyszczam i delikatnie przekrajam je i robię dość głęboką kieszonkę. Napycham łyżeczką pastę z groszku. Mi się udało na 3 piersi z kurczaka zużyć całą pastę. Piersi zabezpieczam wykałaczką, solę, pieprzę i obsypuję ostrą czerwoną papryką i smażę na rozgrzanym oleju, aż mięso porządnie się zetnie i zarumieni. Smacznego


5 komentarzy:

  1. Fantastyczny pomysł! I jak ładnie się prezentuje :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Mniam! Wygląda rewelacyjnie! Bardzo wiosenny kontrast między mięskiem, a soczyście zielonym groszkiem! Zdecydowanie muszę przetestować!

    OdpowiedzUsuń
  3. Dobry pomysł. Muszę zapamiętać i wykorzystać :)

    OdpowiedzUsuń
  4. faktycznie cudo i nie potrzeba dużo czasu na jego przygotowanie:) pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń