czwartek, 17 października 2013

Szpinak z pomidorkami

Szpinak kocham i kochać będę. Mogę go jeść pod każdą postacią. Jak dla mnie jest to warzywo idealne, pasujące niemal do każdej potrawy. Dodatkowo zawsze wychodzi :) i zawsze smakuje.




Składniki:
ok 300g mrożonego szpinaku
2 średnie, słodkie pomidory
1 cebula
sól
bazylia Skworcu
oregano Skworcu
2 łyżki śmietany
pieprz
oliwa z oliwek
chilii Skworcu
łyżeczka sezamu



Wykonanie:
Cebulę obieram, kroję w kostkę i wrzucam na rozgrzaną oliwę. Podsmażam i dodaję szpinak. Całość mieszam do połączenia się składników. Pomidory myję, kroję i dorzucam na patelnie. Całość bardzo solidnie doprawiam: oregano, bazylią, pieprzem, solą i odrobiną chilii. Dużoooo ziół! Dodałam również odrobinę sezamu i płatków suszonych pomidorów. Pod koniec smażenia dodaję śmietanę, mieszam i gotowe!



1 komentarz: