piątek, 6 września 2013

Naleśniki z twarożkiem i bananem

Dziś ponownie przepis na naleśniczki. Już od jakiegoś czasu mieszam mąkę kukurydzianą i zwykłą. Naleśniki są wtedy smaczne, lekko kruche i mocno sycące. Polecam wypróbować.

Póki co jem takie pyszności, bo już niedługo zmiana w mojej diecie i nie wszystko będzie mi wolno jeść (przynajmniej przez 28dni)
Ale przepisy na moim blogu będą pojawiać się tak czy siak, bo gotuję nie tylko dla siebie :)
Oczywiście moje zmagania dietowe również ulokuję na blogu. Po będzie to test - eksperyment.



Naleśniki:
4 jajka
3/4 szklanki mąki kukurydzianej
3/4 szklanki mąki zwykłej
2 łyżeczki cukru waniliowego
3/4 szklanki wody gazowanej
0,5 szklanki mleka
1 łyżka oleju
3 łyżki cukru
+ olej do smażenia

Masa serowa:
0,5kg twarogu półtłustego
5 łyżek cukru
1 łyżeczka cukru waniliowego
mały kubeczek jogurtu naturalnego


4 komentarze:

  1. Ciekawa jestem co to za zmianę w diecie szykujesz? :)
    A naleśniki wyglądają pysznie!

    OdpowiedzUsuń
  2. fajnie wyglądają te naleśniczki :) spróbuję skoro polecasz :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ja chce takie naleśniczki, tak podane :D Pycha!

    OdpowiedzUsuń