niedziela, 22 września 2013

Klopsiki z pieczarkami i cebulką

Klopsiki z pieczarkami i cebulką.
Aromatyczne, pyszne i sycące.


Składniki:
ok 400g mięsa mielonego
ok 200g pieczarek
cebula
jajko
olej
sól
bułka tarta
pieprz
oregano
chilii

Wykonanie:
Pieczarki myję, obieram i kroję w kostkę. Wrzucam na patelnie na rozgrzany olej i zaczynam podsmażać. Cebulkę obieram, siekam i dodaję do pieczarek. Całość lekko solę i pieprzę. Studzę. Do mięsa mielonego wbijam jajko, dodaję pieczarki z cebulką, bułkę tartą oraz solę i pieprze dość solidnie. Dodaję również oregano i odrobinę chili i oregano. Ręką wyrabiam klopsy a każdego klopsa obtaczam w bułce tartej. Smażę na rozgrzanym oleju z obu stron aż mięso się zetnie i zarumieni. Smacznego.

4 komentarze:

  1. bardzo często robię podobne, pychota! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Your mode of describing everything in this article is genuinely
    fastidious, every one be able to easily understand it, Thanks a lot.


    Also visit my site :: Smakołyki świata

    OdpowiedzUsuń