środa, 11 września 2013

Chipsy z sera

Chipsy z żółtego sera...czy jest coś pyszniejszego i prostszego ?
Idealne na każdą imprezę jako przekąska. 
Pysznie smakują i ładnie się prezentują na imprezowym stole
....a dodatkowo maczane w ulubionym dipie..mmm<3
Expresowe do zrobienia!



Składniki:
kostka sera żółtego
bazylia suszona
sos czosnkowy
+4 łyżki majonezu
+3 łyżki jogurtu naturalnego

Wykonanie banalne:

Ser żółty ścieramy na tarce na grubych oczkach. Piekarnik nagrzewamy do 180 C. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Palcami nakładam porcje sera na blachę - lekko ugniatam aby płasko leżało. Staram się robić równe i okrągłe porcje. Posypuję szczyptą bazylii. Piekę jakieś 10-15 minut. Wyjmuję i studzę, Dopiero po wystudzeniu lekko zdejmuję z blaszki. Podaję z Dipem czosnkowym Prymat.


7 komentarzy:

  1. bardzo ciekawe, nie wiedziałam, że tak można zrobić chipsy:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Boskie! Koniecznie muszę spróbować :D Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl

    OdpowiedzUsuń
  3. bardzo mi się podobają te chipsy serkowe:)

    OdpowiedzUsuń
  4. jako seromaniaczka zakochałam się!:) świetny pomysł:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Fantastyczny pomysł! Muszę wypróbować :))

    OdpowiedzUsuń
  6. Wyglądają super i smakują na pewno też świetnie, ale mam pytanko - z jakiego gatunku serka zrobiłaś te chipsy? Pozdrawiam :-)

    OdpowiedzUsuń