piątek, 30 sierpnia 2013

Tradycyjna pasta jajeczna

Zachciało mi się pasty jajecznej...takiej zwykłej, domowej, bez udziwnień. I oto ona.
Ostatnio nachodzą mnie takie różne "zachcianki" ale przypuszczam, że jest to spowodowane zmianą, jaka czeka mój jadłospis w niedługim czasie =) Jem sobie, póki mogę. Ale szczegóły wkrótce.


Składniki:
10 jajek
sól
pieprz
duży pęczek szczypiorku
majonez

Jajka gotujemy na twardo. Po wystudzeniu i obraniu miksujemy/blendujemy, ugniatamy widelcem na masę. Dodajemy majonez, szczypiorek i przyprawy.
Osobiście nie lubię używać blendera w tej sytuacji, bo nie lubię takiej zupełnie gładkiej masy :)
Smacznego!

8 komentarzy:

  1. Mniam, bardzo lubię pastę jajeczną ale jeszcze nigdy jej nie robiłam, zawsze kupuję gotową :)

    OdpowiedzUsuń
  2. ja co prawda za jajeczną pastą nie przepadam, ale wygląda naprawdę bardzo ładnie ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam pastę jajeczną, przypomina mi dzieciństwo :D Pycha!

    OdpowiedzUsuń
  4. taka pasta jajeczna to był postrach każdego śniadania na kolonii :D a teraz dałabym za nią wszystko :D

    OdpowiedzUsuń
  5. przepadam za nią namiętnie, przepyszna ! :)

    OdpowiedzUsuń