poniedziałek, 26 sierpnia 2013

Szaszłyki w towarzystwie Celebro

Dziś szaszłyki. Proste do wykonania ale bardzo smaczne i aromatyczne. 
Dużaaa ilość tymianku i suszonej śliwki działają cuda.  
Niby nic specjalnego, ale wyszły tak smaczne, aromatyczne i ładne, że postanowiłam je Wam pokazać.
Przepis i wykonanie: mama
Zdjęcia: ja



Do obiadu idealnie przypasowało wino marki Celebro, które mam okazję testować.
Dzięki instrukcji na butelce bez problemu dopasowałam rodzaj wina do potrawy. 
Wybrałam Celebro Argentyńskie, półwytrawne czerwone :)
Po więcej informacji zapraszam tutaj: https://www.facebook.com/KlubCelebro



Składniki:

boczek wędzony ok 350g
2 piersi z kurczaka
opakowanie suszonych śliwek
5-6 małych cebulek

sól czosnkowa 
tymianek
patyczki do szaszłyków




Wykonanie:
Przepis mojej mamy :)

Mięso z kurczaka kroję w niewielkie kostki. Wędzony boczek w plastry grubości ok 0,5cm. Cebulki obieram i kroję w ćwiartki Na patyczek nadziewam kolejno mięso, śliwkę, boczek, cebulkę i od nowa. Całość obsypuję obficie tymianem oraz solą czosnkową. 
Wkładam do brytfanny i zapiekam w temperaturze 180C przez około 35 minut.
Idealne spiszą się na grillu, jeśli ma ktoś takową możliwość :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz