niedziela, 14 lipca 2013

Naleśnikowe babeczki!

Coś słodkiego - idealne na deser lub na śniadanko <3
Co prawda nie zupełnie takie "coś" miało wyjść ale co tam :) było pyszne!

Leniwa niedziela :) Ale co tam niedziela...przede mną całe wakacje!
Oglądanie do późna filmów a potem błogie odsypianie rano :)
Czytanie książki bez pośpiechu w łóżku i leniwe podsypianie przy filmach przyrodniczych zaraz po przebudzeniu.
A potem długie śniadanieee <3




Składniki:
2 jajka
1 szklanka mąki
0,5 szklanki wody
0,5 szklanki mleka
olej do posmarowania
3 łyżki cukru pudru
0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
konfitura morelowa Krokus
konfitura truskawkowa Krokus
bita śmietana



Wykonanie:
W misce miksuję wszystkie składniki: wbijam jaja, dodaję mleko, wodę, cukier puder, mąkę, proszek do pieczenia i szczyptę soli. Gdy masa jest zbyt rzadka dosypuję mąki. Formę do muffinów smaruję pędzelkiem olejem. Przelewam ciasto do foremek na około 3/4 wysokości. Piekę w temp 180C przez około 15-20 minut. Po upieczeniu lekką studzę oraz każdą sztukę przekrajam na pół. 
Do środka ładuję ulubiony dżem lub nuttelę. 
Całość posypuję cukrem pudrem i podaję z kleksem bitej śmietany :)





12 komentarzy:

  1. ale super !! pewnie że zrobię ;) pychotka ;D

    OdpowiedzUsuń
  2. ale bajer :) super to wymyśliłaś, prezentuje się meega :)

    OdpowiedzUsuń
  3. gratuluje licencjata, też w tym roku mam go za sobą:)ciesz się wakacjami:) moje w tym roku będą pracowite. pyszny pomysł na śniadanie!:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja częściowo spędzę je pracowicie, a częściowo leniąc się ! :)

      Usuń
  4. ale fajne ;) nie pomyślałabym o takich babeczkach z naleśników ;) super ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. Jakie słodkie maleństwa :D mniam :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Wyglądają tak puszyście i apetycznie. Wspaniałe :)

    OdpowiedzUsuń