piątek, 31 maja 2013

Kapustka zasmażana

Wstyd się przyznać, ale dopiero ostatnio jadłam pierwszy raz zasmażaną kapustę!
Od razu mi zasmakowała i oczywiście postanowiłam zrobić taką w domu.
Pyszny dodatek do obiadu - i szczerze mówiąc ja mogłabym ją jeść bez niczego :)
Tanio i smacznie :)




Składniki:
pół główki dużej kapusty
pęczek kopra lub pietruszki
sól
pieprz
3 łyżki masła
3 łyżki mąki
ok szklanka wody





Wykonanie:
Kapustę szatkuję na niezbyt grube paski. W garnku rozpuszczam masło, wrzucam kapustę i zalewam wodą. Mieszam aby nie przywarła i nie przypaliła się do dna garnka. Gotuję (najlepiej pod przykrywką) aż woda wyparuje a kapusta zmięknie - około 25- 30minut. Solę i pieprzę do smaku. Pod sam koniec gotowania dodaję pokrojony na drobno świeży koperek. Mieszam i gotowe! :)




1 komentarz: