piątek, 19 kwietnia 2013

Pasta kanapkowa!

Przepis mojej mamy, która w takich pastach się specjalizuje. Zawsze ma pomysł na dobrą pastę i już nie wspomnę, że cały proces przygotowawczy zajmuje jej jakieś 5-6 minut.
 A ja potem chodzę dniami i wieczorami i podjadam...



Składniki:
1 kostka twarogu
puszka tuńczyka w pomidorowym sosie
4 ogórki konserwowe
mała cebulka
2 łyżki majonezu
2 łyżki jogurtu naturalnego
sól
pieprz


Krok 1 - Twaróg przekładam do miski i rozgniatam widelcem. Dodaję puszkę tuńczyka w pomidorowym sosie (ta puszka miała w sobie jeszcze jakąś niewielką ilość warzywek) Ogóreczki konserwowe i cebulkę kroję w niewielką kostkę i dodaję do miski z twarogiem. 

Krok 2 - Dodaję majonez i jogurt. Doprawiam ulubionymi przyprawami wg upodobania - sól, pieprz, ziółka, czosnek. Całość mieszam starannie. 


Krok 3 - JEŚĆ !

9 komentarzy:

  1. pyszności! ;)
    też bardzo lubię pasty wszelkiego rodzaju ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. nie pomyślałabym aby łączyć tuńczyka z serem białym... fajne:) a jak piękne podane!

    OdpowiedzUsuń
  3. Przepyszna, do chlebka wspaniała ! Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  4. sos pomidorowy z tego tunczyka nadaje charakteru ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. Idealna :)

    Zapraszam
    zdrowiezwyboru.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  6. a czy można tuńczyka zastąpić np. śledziem w pomidorach?

    OdpowiedzUsuń