poniedziałek, 22 października 2012

Zupa serowa

Zupa serowa stanowczo nie należy do zdrowych zup :) 
Ma dużo kalorii ale czasem można sobie na nią pozwolić :)
Jest gęsta i bardzo syta.
Ja moją zupę jem z pyszną ciepłą bagietką czosnkową.


Składniki:
2 szklanki bulionu warzywnego
ok 200g mięsa mielonego
3 serki topione - 3x100g
2 pory
sól
pieprz pomarańczowy firmy Skworcu
pieczarki ok 300g




Wykonanie:
Do garnka wrzucam mięso mielone i podsmażam na kapce oleju. Następnie pieczarki dokładnie myję, kroję w średnią kostkę i wrzucam do garnka i zaczynam podgotowywać. Solę i pieprzę lekko i razem podgotowuję. Dolewam bulion. Pora myję i kroję w talarki albo w pół talarki - dorzucam do zupy. Na sam koniec wyciskam serki topione. Całość podgotowuję aż składniki się ładnie połączą i ser rozpuści. Ewentualnie doprawiam jeszcze do smaku. Podaję z ciepłym pieczywem np bagietką czosnkową.




Pieprz pomarańczowy, bardzo intensywny i ostry w smaku.
Pycha.
Do kupienia tu: Sklep Skworcu



5 komentarzy:

  1. uwielbiam zupy serowe!
    a bagietki jeszcze bardziej! ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. uwielbiam gęste zupy i te z serem jak najbardziej też.

    OdpowiedzUsuń
  3. no i co z tego, że ma dużo? Od czasu do czasu można sobie pozwolić :)
    A zupkę bym zjadła, bo słyszałam, że jest pyszna, a nie miałam okazji jeszcze jej jeść..:(

    OdpowiedzUsuń