środa, 26 września 2012

Obiad z Papirusem

Na obiad pyszne mięsko z kurczaka usmażone w Papirusie z Pomysłu Na...
podane z makaronem z pysznym serowym sosem, obsypanym gęsto świeżym szczypiorkiem


Składniki:
opakowanie Pomysł na Papirus
4 piersi z kurczaka
ok 250g makaronu rurki
2 kostki serka topionego śmietankowego - ok 100g każdy
0,5 szklanki (lub więcej) posiekanego szczypiorku
0,5 szklanki mleka
sól 


Przygotowanie
Makaron gotuję w lekko osolonej wodzie do miękkości wg instrukcji na opakowaniu. W tym czasie w osobnym garnuszku zaczynam robić sos. Wrzucam dwa serki topione i zaczynam podgrzewać. Dolewam mleko i mieszam. Gotuję tak długo aż serki zupełnie się rozpuszczą i połączą się z mlekiem w jedną gładką masę. Jeśli sos jest za gęsty dolewamy mleka - musi nam się potem ładnie połączyć z makaronem. Nie martwicie się że sos jest za rzadki - potem i tak stężeje. Szczypiorek myje i siekam. Gdy makaron jest już miękki odcedzam z wody i wrzucam z powrotem do tego samego garnka tyle że już bez wody. Gdy sos jest już gotowy wrzucam posiekany szczypiorek i mieszam. Całość wlewam dość szybko do makaronu intensywnie mieszając i makaron jest gotowy do podania. 
Piersi z kurczaka przygotowuję zgodnie z instrukcją na opakowaniu Papirusu.
Czyli lekko rozbijam, zawijam - wkładam w papier i wrzucam na patelnie :)
Smażę z obu stron.
Smacznego 





3 komentarze:

  1. mniam! wygląda naprawdę apetycznie ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. uwielbiam pierś w papirusie

    OdpowiedzUsuń
  3. Ciekawa jestem smaku takiej piersi:-)
    Wygląda smakowicie:-)

    OdpowiedzUsuń