sobota, 22 września 2012

Kluseczki Gnocchi z pesto

Pyszne kluseczki Gnocchi.
Póki co użyłam (niestety) gotowych kluseczek ale za to pesto zrobiłam sama.
Ale na pewno kiedyś skuszę się i poświęcę czas aby takie kluseczki zrobić sama.
Uwielbiam Włoską kuchnię...

 

Składniki:
kluseczki Gnocchi ok 500g
świeża bazylia - 100g
rukola - 100g
sól
pieprz
ząbek czosnku
3 łyżki orzechów pistacjowych (lub piniowych)
3 łyżki oliwy z oliwek
parmezan do posypania

Przygotowanie:
Pesto: Bazylię i rukolę wsypuję do blendera. Czosnek obieram i wrzucam do reszty, wsypuję przyprawy, oliwę i orzechy i blenduję na masę. W garnuszku gotuję kluseczki wg przepisu na opakowaniu. Gdy są już gotowe przesypuję do garnuszka i dolewam pesto. Całość chwilę podgotowuję aby danie było ciepłe i składniki ładnie się wymieszały. Przed podaniem posypuję startym parmezanem. 



1 komentarz: